Prodej chalupy, Skalsko, 270 m2

Skalsko

5 500 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 26 211 Kč /za měsíc
Exkluzivní partneři v Skalsku

Informace k domu

Skalsko, prodej roubenky o zast. pl. 135 m2 na pozemcích 3.880 m2

Nabízím k prodeji tuto unikátní roubenku s pozemky o celkové ploše 3.880 m2, která je chráněnou památkou. Patrová stavba má dvě velké obytné místnosti o ploše 58 m2. Užitná plocha včetně předsíně, chodby a místnosti vhodné pro předělaní na koupelnu činí 101 m2. Zbytek nemovitosti tvoří další 4 místnosti sloužící jako skladovací prostor. Zastavěná plocha hlavní nemovitosti včetně chlívů je přibližně 135 m2 a kůlna naproti roubence má zastavěnou plochu přibližně 66 m2.

Nejzajímavějším prvkem stavby jsou tradiční kachlová kamna, která prošla v roce 2016 kompletní renovací. Za kachlovými kamny je vyvýšená velká plocha pro ležení pro dvě osoby. Z kamen je kouř veden do dymníku nacházejícího se na chodbě, která sousedí s místností. Chodba má novou renovovanou podlahu z roku 2015. Výhodou chráněné památky je státní příspěvek na dobové renovace až ve výši 80% ceny, tak jako tomu bylo i u těchto renovací. V roce 2014 byla obnovena také část dřevěné pavlače a venkovní omítka.

Další výhodou této nemovitosti je, že přibližně polovina pozemků je v územním plánu vedena jako pozemky smíšené obytné venkovské, tedy vhodné k zástavbě. Na hranici pozemku je přivedena příprava na kanalizaci, voda je přivedena do jedné místnosti v roubence. Spodní část pozemku je zarostlá stromy, které navazují na přilehlý les. Houbaři tak mohou chodit do lesa přímo z vlastního pozemku.

Dům, datovaný do konce 17. století, představuje jeden z nejlépe dochovaných objektů lidové architektury v obci. Konstrukce domu představuje typickou ukázku regionální lidové architektury, využívající roubené, hrázděné i zděné technologie. V objektu se nachází řada historických konstrukcí, výplní i uměleckořemeslných detailů. Dominantou roubenky je netradiční svažitá pavlač, lemující vstupní průčelí.

Venkovská stavba byla postavená v roce 1675. Roubená část byla přestavěna 1789 a přízemí chlévů bylo přezděno kolem poloviny 19. století. V poslední čtvrtině 20.století se dům dostal do vlastnictví architekta-památkáře, který ho řadu let velmi citlivě restauroval za použití tradičních materiálů (např. vymazání dymníku hliněnou směsí s plevami apod.).

Obec Skalsko se nachází v okrese Mladá Boleslav, ve Středočeském kraji. Rozkládá se asi dvanáct kilometrů západně od Mladé Boleslavi. Žije zde 393 obyvatel. Obec je položena ve svahu nad hlubokým údolím Strenického potoka. Vyskytují se zde roubené stavby a pod některými usedlostmi (čp. 9 a 17) se nachází rozsáhlé sklepy vytesané do pískovcové skály. Skalsko bylo v roce 1995 prohlášeno vesnickou památkovou zónou.

Pokud Vás tato nemovitost oslovila svým kouzlem historie a netradičnosti, neváhejte se na mě obrátit a ráda si s Vámi domluvím osobní prohlídku.

Parametry domu

Cena
5 500 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
6. 9. 2024
Adresa
Skalsko
ID
000078
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
101 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Klidná část obce
Podlahová plocha
270 m2
Plocha nemovitosti
3880 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 0 lidí

Prodejce

Alena  Šulcová

Alena Šulcová

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje chalup v Skalsku?

Podobné nemovitosti