Prodej rodinného domu, Brušperk, Klepary, 261 m2 (ID: 2046642)

Klepary, Brušperk

3 199 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 15 245 Kč /za měsíc
Exkluzivní partneři v Brušperku

Informace k domu

Zavolejte a domluvte si prohlídku tohoto historického domu s výjimečnou atmosférou ve skvělé lokalitě! Cena k jednání.

Romantické místo, jen kousek od Ostravy, Frýdku-Místku a Příboru, to je historické městečko Brušperk. Máme pro Vás opravdu něco výjimečného – dům z druhé poloviny 19. století v centru Brušperku. Dům je určen k rekonstrukci, lze ho využít k bydlení, podnikání nebo jako investiční příležitost. U domu je menší zahrada s výhledem na Beskydy. V roce 2023 byly k domu udělány veškeré podklady k rekonstrukci stavby, viz detailní informace od projekční kanceláře níže v textu.

Nemovitost má dva samostatné vchody do 2 bytových jednotek. 1. NP - 67 m² (místnosti 54 m², sklep 13 m²), 2. NP - 86 m² + vstup na zahradu a půdu, 3. NP - 108 m² - půdní prostor vhodný pro půdní vestavbu. Dům je napojen na elektřinu, vodu, kanalizaci.

Ing. Arch. Miriam Muroňová z projekční kanceláře Ateliér Ostrava s.r.o. k této nemovitosti dodává:
K domu byly připraveny veškeré podklady pro zpracování dokumentace pro stavební povolení rekonstrukce stavby v celkové hodnotě projektových a průzkumných prací 150 000 Kč. Celý objekt, pozemek a přilehlé okolí bylo naskenováno přesným geodetickým 3D skenerem do mračna bodů s prohlížečkou jednotlivých skenových stanovišť. Přesnost zaměření s garancí max. odchylky 5 mm. Z geodetického zaměření byla zpracována podrobná dokumentace stávajícího stavu, která může sloužit jako podklad pro všechny další projektové stupně změny stavby. Geodetické zaměření bylo doplněno stavebně-technickým průzkumem rozhodujících konstrukcí. Objekt byl prohlédnut statikem a byl vypracován odborný posudek stávajícího stavu a doporučené řešení pro rekonstrukci stavby. Na základě takto získaných údajů byla zpracována studie rekonstrukce stavby, která maximalizovala užitné plochy o plochu obytného podkroví. Součástí studie bylo také zpracování konceptu zahrady s terasami a altánem v přímém propojení s obytnými místnostmi domu a výhledem na panorama Beskyd. Návrh změn stavby byl kladně předjednán se stavebním úřadem a v předběžném jednání byla také dohodnuta možnost využít nové blízké parkovací plochy města Brušperk pro zajištění potřebné výpočtové parkovací plochy – tj. navrhované navýšení kapacity stavby. K projektu byl také zpracován nový PENB zohledňující možnost využít dotace pro rekonstrukci stavby.

Současný majitel disponuje veškerými výše uvedenými podklady v digitální upravitelné podobě a nový investor může na zpracované podklady přímo navázat zpracováním dokumentace pro povolení stavby. K domu je schválená Kotlíková dotace do února 2025 a vyhodnocení Zelené úsporám přidávají další hodnotu této investici.

Zavolejte a domluvte si prohlídku! Možná konzultace s projekční kanceláří.

Parametry domu

Cena
3 199 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
18. 9. 2024
Adresa
Klepary, Brušperk
ID
23635
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Velmi dobrý
Plocha užitná
261 m2
Vybaveno
Ne
Typ objektu
Přízemní
Druh objektu
Samostatný
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha budovy
132 m2
Plocha nemovitosti
280 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná
Elektřina
230V
Plyn
Plynovod
Odpad
Veřejná kanalizace
Sklep
Převod do OV

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 18 lidí

Prodejce

Mgr. Alžběta Večerková, MBA

Mgr. Alžběta Večerková, MBA

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Brušperku?

Podobné nemovitosti